Kun ilmassa on epäpuhtauksia, investoi hitsaajan suojavarusteisiin

Kun ilmassa on epäpuhtauksia, investoi hitsaajan suojavarusteisiin

This post is also available in: enEnglish

Oletko koskaan nähnyt lähikuvia ilmassa leijuvista epäpuhtauksista? Pienimpiä hiukkasia ei pysty paljaalla silmällä näkemään, mutta mikroskoopin linssin läpi kohtaisimme kammottavan näyn. Jos voisit nähdä ympärilläsi leijuvat epäpuhtaudet, etkö käyttäisi parasta saatavilla olevaa suojausta?

On yleisesti tiedossa, että hitsauksessa ilmaan muodostuu metallihiukkasia ja kaasuja, jotka voivat sisältää otsonia, typpioksideja ja hiilimonoksidia. Huurujen laatu ja määrä vaihtelee hitsausprosessista ja hitsattavasta materiaalisti riippuen. Metallit, liuottimet, sulatusaineet, muovi tai maali tuottavat kaikki erilaisia kaasuja. Osan huuruista pystyy erottamaan paljaalla silmällä, mutta monet ovat näkymättömiä ja silti täysin todellisia. Kun kyseessä on terveys ja turvallisuus, on parempi ottaa varman päälle, ja uskon sinun olevan tässä asiassa kanssani samaa mieltä. Käytä siis suojavarusteita, jotka takaavat hyvinvointisi.

Kun kyseessä on terveys ja turvallisuus, on parempi ottaa varman päälle. Käytä suojavarusteita, jotka takaavat hyvinvointisi.

Tässäkin tilanteessa hitsauksessa tyypillisesti tarpeellinen suojavarustus on ratkaisu ongelmaan. Hitsaajat pystyvät minimoimaan hitsaushuurujen ja hiukkasten hengittämisen riskejä käyttämällä hyväksyttyjä henkilökohtaisia suojavarusteita, jotka suojaavat pitkäaikaiselta altistukselta ilman epäpuhtauksia vastaan. Suojauksen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, sillä huuruille ja hiukkasille altistuminen voi pitkällä aikavälillä johtaa pysyviin terveyshaittoihin, ja aiheuttaa esimerkiksi syöpää.

Mikä on paras tapa suojautua?

Hyvä uutinen on, että hitsaajille on tarjolla erinomaisia suojavarusteita hitsaukseen ja hiontaan. Hitsaajat, jotka käyttävät työssään asianmukaisella raitisilmajärjestelmällä varustettua hitsauskypärää voivat suojata itseään todella tehokkaasti haitallisilta huuruilta ja ilmassa leijuvilta hiukkasilta. Nämä respiraattoreiksikin kutsutut kypärät tarjoavat hitsausmaskeja korkeamman suojatason ja takaavat sen, että voit työskennellä turvallisesti ja huoletta.

Tiesitkö, että raitisilmajärjestelmät luokitellaan virallisesti niiden tarjoaman suojatason mukaisesti? Eurooppalainen TIL-luokitus (Total Inward Leakage) mittaa suodatinjärjestelmän tehokkuutta ja raitisilmajärjestelmän kokonaissisäänvuotoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, miten hyvin respiraattorikypärä onnistuu pitämään työympäristön ilman epäpuhtaudet poissa hengitysilmasta.

Kempin hitsaukseen ja hiontatyöhön suunniteltujen Gamma GTH3 -raitisilmajärjestelmien suurin sertifioitu sisäänvuoto on 0,2 %, eli ne suojaavat hitsaajia huuruilta ja hiukkasilta 99,8 % tehokkuudella. Samaan joukkoon lukeutuu myös helmikuussa 2021 lanseerattu Gamma GTH3 RFA -raitisilmajärjestelmä. Tällaisilla suojavarusteilla onkin tärkeä rooli keuhkosairauksien estämisessä, mutta myös hitsaajan suorituskyvyn parantamisessa, sillä raikas hengitysilma tuo helpotusta raskaaseen työhön.

Miten raitisilmajärjestelmät toimivat?

Gamma GTH3 –tuotesarjan hitsaus- ja hiontatyöhön soveltuvat raitisilmajärjestelmät puhaltavat hengitysalueelle puhdasta ja raikasta ilmaa joko akkukäyttöisellä PFU 210e -puhallinyksiköllä, joka tarjoaa hitsaajalle rajoittamattoman liikkuvuuden, tai hengitysilman syöttöverkkoon kytkettävällä RSA 230 -yksiköllä.

Tuntuuko kypärä epämukavalta?

Hyvä suojaus näkyy luonnollisesti tuotteen koossa, mutta raitisilmajärjestelmä on kevyt ja mukavan tuntuinen päällä, kun sen säädöt tehdään käyttäjän mukaan. Kypärän kevyt rakenne ja kankainen kasvotiiviste takaavat mukavuuden pidemmälläkin käyttöajalla. ComFlex-kiinnityspanta tarjoaa mukavuutta ja tarkkaa istuvuutta täsmälleen oman pääsi muotojen ja mieltymystesi mukaisesti. Paino jakautuu tasaisesti, mikä vähentää pään herkille alueille kohdistuvaa painetta ja lieventää väsymistä sekä kypärästä johtuvaa päänsärkyä.

Näenkö kunnolla kypärä päässä?

Todellisuudessa näkyvyys on erityisen hyvä. GapView-toiminto jättää hitsausvisiirin alapuolelle 15 mm:n selkeän kurkistusraon ja antaa hyvän näkyvyyden työskentelyalueelle. Tämä helpottaa ennen hitsausta tehtävää työkappaleiden asettelua ja silloitusta. Tämän lisäksi hitsauslasin LiFE+ Color -optiikka parantaa työn tarkkuutta, vähentää silmien väsymistä ja suojaa silmiä. Erityisen tarkassa työssä tai matalilla virtatasoilla voit ottaa käyttöön suurentavan hitsauslasin, jolloin työkappale näkyy tarkemmin.

Suurikokoinen 198 cm² visiiri tarjoaa laajan 170 asteen katselualueen ja suojaa käyttäjänsä kasvoja keskivahvuisilta iskuilta, jotka vastaavat kuuden joulen iskuenergiaa. Voit myös valita kovapinnoitteisen visiirin, joka kestää enemmän kulutusta, tai keltasävyisen visiirin, joka parantaa kontrastia hämärässä työskenneltäessä.

Ovatko hitsaus- ja hiontarespiraattorit luotettavia?

Gamma GTH3 -raitisilmajärjestelmät täyttävät TIL-luokituksen korkeimman TH3-tason vaatimukset eli niiden sertifioitu sisäänvuoto on enintään 0,2 % liitettynä PFU 210e -suodatinyksikköön. PFU 210e -suodatinyksikkö tarjoaa myös mahdollisuuden suodattaa sekä hiukkasia että kaasua korkeimmalla mahdollisella suodatustehokkuudella.

Hitsausturvallisuus on hitsausalan kuuma peruna, ja hyvästä syystä. On tärkeää muistaa, että sinun turvallisuutesi merkitsee eniten ja työn takia ei pitäisi koskaan ottaa tarpeettomia riskejä. Turvallisuus ja mukavat suojavarusteet kuuluvat jokaiselle hitsaajalle – myös sinulle!

Tutustu uusiin Gamma GTH3 RFA -raitisilmahiontakypäriin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *