Valoa pimeään – Master M 323 on pieni telakkateollisuuden voimanpesä

Valoa pimeään – Master M 323 on pieni telakkateollisuuden voimanpesä

This post is also available in: enEnglishfrFrançaisdeDeutsch

Kempin uusi moniprosessilaite Master M 323 on edeltäjiään huomattavasti pienempi ja kevyempi, mutta ei häviä niille sen paremmin tehossa kuin käytettävyydessäkään. Erityisesti telakkaympäristöihin suunniteltu hitsauslaite ei jätä käyttäjää pulaan tiukassakaan paikassa.

Laivanrakennus ja telakkateollisuus ovat vaativia ympäristöjä, joissa työskentelyolosuhteet ovat usein haastavia. Suurin osa työstä tehdään ympäri vuoden ulkona erilaisten sääolosuhteiden armoilla. Sisällä tehtävä työ taas usein keskittyy pieniin tiloihin, joissa ahtaus ja luonnonvalon puute muodostavat haasteen. Päivän aikana laivahitsaaja liikkuu pitkiäkin välimatkoja hitsauskohteesta toiseen, jolloin hitsauslaitteen liikuteltavuus on ensisijaisen tärkeää.

Ensisijaisesti telakkateollisuuden tarpeisiin suunniteltu Master M 323 soveltuu parhaiten teolliseen MIG/MAG-hitsaukseen, jossa hitsien laatu on ensiarvoisen tärkeää, mutta myös DC TIG- ja MMA-hitsaukseen. Manuaali- ja Auto-toiminnot takaavat nopean parametrien säädön, ja Weld Assist puolestaan opastaa hitsaajaa oikeiden parametrien valintaan, jos työtehtävä tai hitsattava materiaali ei ole entuudestaan tuttu.

A welder welding in a ship

Luottokumppani kaikissa tilanteissa

Master M 323 hurmasi jo pilottikäytön aikana Meyerin Turun telakan. Rungon koonnissa eri käyttökohteissa ja hitsaussovelluksissa testattu Master M 323 oli mukana päivittäisissä hitsaustehtävissä, eikä muuta tarvittu. Ominaisuuksiltaan monipuolinen Master M 323 edustaa suurta tehoa pienessä pakkauksessa, ja vakio-ominaisuuksiltaan sekä hitsien laadulta vastaa vaativampaankin teolliseen käyttötarpeeseen. Master M 323 on 26 % kevyempi kuin edeltäjänsä Master M 353, mutta tehoissa se ei juuri häviä; 320A virtalähde on riittävä myös paksumpien materiaalien hitsaamiseen.

Pimeään ja ahtaaseen tilaan on turvallisempi ja mukavampi pujahtaa mahdollisimman pienen hitsauslaitteen kanssa, jonka siirtely on mutkatonta. Master M 323:n itselatautuvat LED-työvalot ovat niin kirkkaat, että ne mahdollistavat sujuvan työskentelyn myös valottomissa tiloissa. Laitteen ripustaminen puolestaan onnistuu vaivattomasti Safe Lift -kantokahvan ansiosta; lujitettu kantokahva kestää ripustamista ilman erillisiä ripustimia.

Laite on tehty säänkestäväksi ja niin kevyeksi, että sitä voi yksin kuljettaa mukana ilman terveys- tai turvallisuusriskejä tai erillistä kuljetinta. Master M 323 on telakan hitsaajan ystävä; se kulkee helposti mukana tiukankin paikan tullen, tarjoaa apuaan monenlaisiin tehtäviin, eikä hyydy tai jätä pulaan. Se on suuren luokan hitsausjälkeä pienessä paketissa.

A welder welding in a ship

Lue myös Meyer Turku referenssitarina.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *