GØR-DET-SELV: Svejs din egen Kemppi-kulgrill

GØR-DET-SELV: Svejs din egen Kemppi-kulgrill

This post is also available in: enEnglishfiSuomideDeutschitItalianoplpolskiruРусскийsvSvenska

En varm grillsæson venter! Kemppis svejseserviceteam har designet en stilfuld kulgrill, som de mest entusiastiske gør-det-selv-hobbyfolk kan bygge. Download designtegningerne – så er du et skridt tættere på at tænde din grill.

Du skal bruge komponenterne på billedet nedenfor for at lave kulgrillen, der er designet af Kemppis svejseinstruktør, Olli Keskinen. Materialet er 1,25 mm S355-stål. For en mere holdbar grill, kan du bruge rustfrit stål.

Der er brugt en Kemppi MasterTig 335ACDC TIG-svejsemaskine til at svejse grillen.

Download komponenttegningerne

Grillens komponenter

 • 2 x beklædningsplader, top og bund (nr. 1)
 • 4 x sideplader (nr. 2)
 • 2 x fødder (nr. 3)
 • 2 x grillriststøtter (nr. 4)
 • luftindtagsstyring (nr. 5)
 • Kemppi-logo (nr. 6)
 • 2 x sidehåndtag (nr. 7)

Du skal også bruge:

 • 2 x hængsler
 • håndtag til låg
 • 2x møtrikker og skruer (til fastgørelse af luftindtagsstyringen og kæden)
 • ca. 17 cm metalkæde
 • rist på 43 x 29 cm

1. Klargøring

Før du begynder at svejse, skal du bruge et rengøringsmiddel til at fjerne eventuelle fedtstoffer fra komponenterne.

Det næste skridt er at bøje grillens ben, håndtag og grillriststøtter. De øverste og nederste beklædningsplader afrundes efter endestykket ved at bøje pladerne. De nøjagtige dimensioner og bøjningsvinkler findes i den fil, der er knyttet til komponenttegningerne.

2. Hæftning

Grillen punksvejses sammen uden fyldmateriale ved hjælp af TIG-processen. Sørg for, at justeringsstiverne er trykket korrekt ind i deres huller. Disse stivere skal smeltes fra indersiden af grillen under punktsvejsningen.

3. Svejsning

Efter punktsvejsningen fastgøres enderne af beklædningspladerne med TIG-svejsning uden fyldmateriale. De øvrige samlinger er designet til MAG-svejsning, men de kan også TIG-svejses med fyldmateriale. Kontrollér, at monteringspladerne på grillens ben passer ind i de huller, der er lavet til dem.

Når grillens base og låg er svejset på, skal grillriststøtterne fastgøres til grillens inderside ved hjælp af punktsvejsninger.

4. Efterbehandling

Grillens låg og base forbindes med hængsler, der skal svejses på. Grillen males derefter med varmebestandig, matsort spraymaling. Følg vejledningen på malingens emballge.

Når malingen er tør, fastgøres en kort metalkæde til grillen for at holde låget oppe. Kemppi-logoet nittes på, håndtaget skrues fast til låget, og luftindtagsdækslet skrues fast til basen. Hvis du ønsker det, kan du svejse en tynd rustfri stålplade på bag Kemppi-logoet på grillens ben.

Nu skal du bare tænde den!

Oplev MasterTigs-produktsortiment

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *