Edelläkävijyys on asenne – nyt ja 25 vuotta sitten

Edelläkävijyys on asenne – nyt ja 25 vuotta sitten

This post is also available in: enEnglishdeDeutsch

Erilaisten ideoiden kokeilua. Ensin pienesti ja nopeasti, sitten suurella mittakaavalla rohkeasti ja entistä nopeammin. Tämä on minun kokemukseni edelläkävijyydestä muutaman kuukauden jälkeen aloitettuani Kempillä Chief Digital Officer -tehtävässä. Kokeileminen on ollut osa Kemppiä jo 25 vuotta sitten, jolloin kehitimme uuden, digitaalisen säädön valokaaren ominaisuuksien hallintaan. Tuon idean pohjalta syntyi maailman ensimmäinen digitaalinen hitsausvirtalähde. Kukaan ei osannut kuvitella, että kaarihitsausta voisi säätää niin nopeasti, tarkasti ja reaaliaikaisesti. Monta hitsauksen hallinnan suurta läpimurtoa oli kuitenkin tuolloin vielä edessäpäin.

Noiden 90-luvun hetkien jälkeen on tapahtunut paljon. Panostimme erityisesti hitsien laadunhallinnan parantamiseen, ja onnistuimme vähentämään hitsauksen jälkityöstön määrää optimoiduilla erikoishitsausprosesseilla, jotka tänä päivänä tunnetaan Wise-ohjelmistoina. Kannettavat MinarcMig -hitsauslaitteemme esittelivät mukautuvan valokaaren käsinhitsausmarkkinoille. Muotoilusta ja käyttökokemuksesta tuli keskeinen osa Kempin tuotekehitystä ja suunnittelua. Viimeisin hitsausalaa ravisteleva uutuus, X8 MIG Welder, lanseerattiin vuonna 2017. Tässä edistyksellisessä moniprosessihitsausjärjestelmässä on otettu käyttöön digitaalinen hitsausohje (dWPS).

Ohjelmistopohjainen hitsauksen hallinta on tullut jäädäkseen

Pilvipalvelut ovat nykyään oletusarvo digitaalisessa hitsauksen hallinnassa. Niiden kehittäminen on kasvanut räjähdysmäisesti erityisesti viime vuosina, ja ne ovat avainasemassa mahdollistamassa verkostoitunutta ja mitattavaa hitsauksen hallintaa. Kempin vastaus näihin tarpeisiin on WeldEye, universaali hitsauksen hallinnan ohjelmisto.

Pilvipalveluiden kasvanut tarve heijastelee muutoksia globaalissa hitsaustuotannossa. Toimitusketjut ovat muuttuneet monimutkaisemmiksi ja hajautetummiksi, työvoima on liikkuvampaa ja vähemmän kokenutta, ja hitsattavat rakenteet ovat entistä vaativampia. Robotit huolehtivat hallitusta sarjatuotannosta.

Emme tietenkään ole lopettaneet tähän. Uusia innovaatioita on jo putkessa huollon ja tuen alueilla. Testaamme laajennettua todellisuutta ja erilaisia käyttöliittymiä, jotta voimme tarjota hitsaajille parhaan mahdollisen tuen heidän työssään. Jatkamme työskentelyä ja uuden luomista yhdessä asiakkaidemme kanssa niin laivanrakennuksen, öljy- ja kaasuteollisuuden kuin muidenkin hitsaukseen liittyvien alojen saralla.

Digital never stops!

Jos haluat tuntea edelläkävijyyttä käytännössä, aktivoi ilmainen 14 päivän kokeilujakso WeldEye for Welding Procedure and Qualification Management -moduulille. Ohjelmisto mahdollistaa hitsausohjeiden ja henkilöstön pätevyystodistusten tehokkaan ja helpon hallinnan. Mikset kokeilisi, miltä uudenlainen hitsauksen hallinta tuntuu?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *