Zeta hitsauskypärät kirkastavat päiväsi

Zeta hitsauskypärät kirkastavat päiväsi

This post is also available in: enEnglish

Ergonomia on olennainen osa jokaisen hitsaajan ja hiontatyötä tekevän työpäivää, joten sitä ei tulisi työturvallisuudesta keskusteltaessa sivuuttaa. Puhutaanpa siis hetki siitä ja hitsauskypärästä nimeltä Zeta, jossa on erinomaiset ergonomiset ja näkyvyyttä parantavat ominaisuudet.

Keskustelu hitsaajan työturvallisuudesta on – hyvästä syystä – keskittynyt pääosin hitsaushuuruihin, mutta ergonomiallakin on merkitystä. Hitsaajahan työskentelee useimmiten ahtaissa ja haastavissa työoloissa pitkiä rupeamia samassa asennossa hitsaten. Se kuormittaa fyysistä jaksamista.

Oletko koskaan pysähtynyt pohtimaan, mitä työergonomialla ylipäätään tarkoittaa? Minun tulkintani on se, että työergonomian avulla pyritään muokkaamaan työprosessit, laitteet ja työympäristö ihmisen tarpeisiin – ei päinvastoin. Jos siinä onnistutaan, työntekijän työturvallisuudesta, terveydestä ja hyvinvoinnista huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla.

A welder welding

Ethän unohda fyysistä hitsausergonomiaa?

Fyysinen ergonomia on kenties tunnetuin ergonomian muoto, mutta samaan aikaan alue, joka jää turhan usein hunningolle. Kiinnittämällä huomio fyysiseen ergonomiaan huolehditaan ihmisen liikkumiseen liittyvistä anatomisista ja fysiologisista ominaisuuksista, kuten työasennoista, materiaalin käsittelystä, liikeradoista, työhön liittyvistä tuki- ja liikuntaelinten sairauksista, terveydestä ja turvallisuudesta. Työnantajan tehtävähän on luoda sellainen työympäristö, jossa on mahdollisuus vaihtaa usein työasentoa tai keventää työtä parempien työvälineiden avulla.

Zeta-hitsauskypärän kevyt rakenne

Olemme Kempillä tunnistaneet hyvän työergonomian merkityksen hitsaus-, hionta- ja tarkastustyössä. Siksi toimmekin markkinoille uudet Zeta-hitsauskypärät, jotka tuovat aivan uuden ulottuvuuden kasvojen suojaukseen kevyellä rakenteellaan sekä edistyneillä ergonomisilla ratkaisuilla ja näkyvyysominaisuuksillaan. Tuotteet on suunniteltu työprosesseihin, joissa voi käyttää pelkkää hitsauskypärää raitisilmajärjestelmän sijaan.

Ei ole sattumaa, että Zeta-tuoteperheen slogan on kirkasta päiväsi. Sanapari tiivistää mielestäni hienosti kaikki Zeta-hitsauskypärien ominaisuudet eritoten ergonomian ja työturvallisuuden näkökulmasta. Kypärien kevyt, kapea ja tasapainoinen rakenne nimittäin pienentää niskan ja hartiaseudun rasitusta ja parantaa näin merkittävästi työergonomiaa.

Edistykselliset näkyvyyttä parantavat ominaisuudet

Zeta W200x -hitsauskypärän ja G200x-hiontakypärän integroidut, akkukäyttöiset LED-työvalot puolestaan parantavat työskentelytarkkuutta ja vähentävät silmien väsymistä. Työvaloihin liittyy myös mielenkiintoinen ergonominen yksityiskohta. Kiinnityspantaan sijoitettu akkupaketti lisää kypärän tasapainoa, mikä parantaa myös työergonomiaa.

Zeta-hitsauskypärän ADF:ssä on huomattavan laaja katselualue ja Zeta-hiontakypärässä korkea visiiri 180° vaakasuoralla näkymällä. Sen lisäksi Zeta ADF on VISION+ -tekniikalla varustettu kehittynyt versio, joka parantaa näkyvyyttä ja työskentelytarkkuutta DIN 2.5 -valotilassa. Se tarkoittaa, että värit voi nähdä kirkkaina ja työkohteen selkeänä silloinkin, kun hitsausvalokaari ei ole aktiivinen.

An image of the ADF

Muista suojaus hitsaushuuruja vastaan!

On toki hyvä muistaa, että tiettyjä materiaaleja hitsattaessa tai työympäristöissä, joissa mahdollisuus huurunpoistoon on rajallinen, kannattaa huolehtia suojauksesta hitsaushuuruja vastaan käyttämällä hengityssuojaimella varustettua hitsauskypärää ja/tai huuruja poistavaa hitsauspoltinta. Riskien arvioinnissa on aina noudatettava kansallista lainsäädäntöä ja määräyksiä sekä toimittava niiden edellyttämällä tavalla.

Hitsausturvallisuus on Kempille tärkeä ja kokonaisvaltainen kehitysalue. Zeta-tuoteperhe onkin loistava esimerkki tuotekehityksestämme, jossa otetaan jatkuvasti hitsaajan työturvallisuuden kannalta tärkeitä edistysaskeleita.

Pysy siis kuulolla!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *