HD-hitsauspistoolin lämmönsietokyky tehostaa hitsaajan työtä

HD-hitsauspistoolin lämmönsietokyky tehostaa hitsaajan työtä

This post is also available in: enEnglish

Kun työt painavat päälle ja työpäivä venyy, kuumenevat niin hitsaajan tunteet kuin hitsauspistoolikin. Tunteita voidaan viilentää vaikkapa kupillisella kahvia, mutta hitsauspistooli viilenee vain pitämällä taukoja. Jotta tauot eivät pidentäisi päivää liikaa, on hitsauspistoolin lämmönjohtokyvyllä ja lämmönkestävyydellä suuri merkitys päivittäisessä työssä.

Ylikuumennut hitsauspistooli on pitkässä juoksussa jopa turvallisuusriski. Korkeille lämpötiloille toistuvasti ja pitkäkestoisesti altistuessa sekä hitsauspistoolin kulutusosat että rakenteet ovat kovilla. Liiallisen kuumuuden aiheuttama rakenteiden vaurioituminen voi lopulta johtaa jopa vaaratilanteisiin, mikäli niihin ei ajoissa puututa ja käyttöikänsä päähän tullutta hitsauspistoolia vaihdeta uudempaan. Kulutusosien toistuva ja tiheä vaihtaminen on kallista, mutta laadukkaan työn kannalta välttämätöntä. Molemmissa tapauksissa kuluu sekä rahaa että hitsaajan päivittäistä työaikaa, jonka voisi käyttää vaikka itse hitsaamiseen.

Mikä on HD-pistooli?

Kempin Flexlite GX-G on jo vuosia ollut vastine laadukkaalle kaasujäähdytteiselle MIG-hitsauspistoolille. Se tunnetaan kevyestä rakenteestaan, korkeatasoisesta ergonomiasta ja hyvistä hitsausominaisuuksista, ja se soveltuu loistavasti päivittäiseen työhön haastavissakin olosuhteissa. Parantamisen varaa on kuitenkin aina, eikä tuotekehitys ole koskaan valmis. Kempin tuotekehitystiimi kohdisti huomionsa rakenteeseen ja materiaalivalintoihin, joiden avulla pistoolin lämmönsieto-ominaisuuksia voitaisiin entisestään parantaa. Näin syntyi Flexlite GX-GHD -tuoteperhe.

Tuotenimen kirjainten ”HD” englanninkielinen vastine on ”heavy-duty”; nimensä mukaisesti HD-hitsauspistoolit on suunniteltu ennen muuta kovaan käyttöön ja rankkoihin ilmastollisiin olosuhteisiin. Niitä on testattu ja koekäytetty Australiassa, jossa kuumuus ja kosteus asettavat hitsaukseen huomattavia haasteita.

Teräsrakenteen ja paremman eristeen ansiosta HD-hitsauspistoolin lämmönsietokyky on edeltäjäänsä jopa 30 % parempi. Parempi jäähdytys ja lämmönjohtokyky puolestaan lisäävät kulutusosien käyttöikää ja vähentävät häiriöitä langansyötössä. Lopputuloksena on laadukasta jälkeä pidemmällä käyttösuhteella.

Perinteisen IEC-standardin mukaisella testauksella hitsauspistoolin kuormituskapasiteetti on saavutettu 35 % käyttösuhteella, mutta uusi HD-rakenne on tehty myös kestämään kohtuulliset ylikuormitukset tarpeen vaatiessa. Kempillä käyttösuhteen IEC-standardin vaatimukset testataan äärimmäisen tarkasti ja tulokset viestitään läpinäkyvästi. Hitsaajan turvallisuudesta ei koskaan tingitä.

Kemppi GX403GHD5 welding torch with 5 meter cable
Kemppi GX403GHD5 torch

Materiaalit muuttuvat, laatu säilyy

Uudet ja parannetut ominaisuudet on saavutettu järkevillä materiaalivalinnoilla. Messinkiosien vaihtaminen teräsosiin, lisäeristeet sekä uudenlainen teräsrakenteinen kaulansuoja pidentävät HD-hitsauspistoolin käyttöikää ja tekevät siitä turvallisen työmyyrän kaikkiin hitsausolosuhteisiin. Kulutusosien yhteensopivuus vanhojen mallien kanssa on taattu, joten pistoolin voi ottaa vanhojen rinnalle käyttöön vaikka saman tien. Hinnoittelu on edelleen maltillinen eivätkä uudet ominaisuudet tee Flexlite HD-hitsauspistoolista saavuttamatonta luksusta. Ergonomisesta muotoilusta ja käyttömukavuudesta ei ole myöskään tingitty.

Yhteensopivien kulutusosien lisäksi Kemppi on kehittänyt vaihtokaulavalikoiman, jonka avulla jo olemassa olevan hitsauspistoolin käyttöikää voidaan pidentää. Monipuolisia kauloja eri käyttötarkoituksiin voidaan helposti ja nopeasti vaihtaa; suoran vaihtokaulan avulla poltin voidaan näppärästi kiinnittää kuljettimeen, 600 mm vaihtokaulalla heftaus eli nopea kappaleiden yhdistäminen onnistuu vaikka seisaaltaankin, ja 300A joustava vaihtokaula soveltuu erikoiskohteisiin. HD-kaula on tarjolla myös vaihtokaulana, minkä avulla asiakas voi päivittää vanhan vaihtokaulapistoolinsa HD-versioon käden käänteessä.

Tuotevalikoimaan kuuluvat 300A- ja 400A-hitsauspistoolit Kempin 3- ja 5-tuotesarjoihin, ja valittavissa olevat kaapelipituudet ovat 3,5 ja 5 metriä.

Laadukas ja kaikissa olosuhteissa kestävä hitsauspistooli on ammattilaisen valinta. Se tehostaa työtä, sopii käteen ja on pitkän linjan kustannustehokas työpari. Me Kempillä teemme tuotekehitystä, jotta sinulla on kaikki hyvät syyt valita seuraavaksi hitsauspistooliksi juuri Flexlite GX-GHD.

Lue lisää Flexlite GX-tuoteperheestä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *