Varmista lainmukainen turvallisuus työmaalla

Varmista lainmukainen turvallisuus työmaalla

This post is also available in: enEnglishdaDanskfrFrançaisdeDeutschitItalianonoNorsk bokmålplpolskisvSvenskanlNederlands

Onko suojakypärän käyttäminen ja työntekijän silmien suojaaminen pakollista työmaalla? Useimmissa tapauksissa kyllä. Miten sitten ratkaiset työmaa- turvallisuuden, kun hitsaat lyhyen aikaa muiden työtehtävien välissä? Lue lisää, meillä on sinulle ratkaisu!  

Kun työmaaturvallisuutta tarkastellaan yleisellä tasolla, tarkoittaa se lähtökohtaisesti sitä, että käsillä oleva työtehtävä on kyettävä hoitamaan oikeilla työtavoilla ja työvälineillä. Ennen kaikkea se tarkoittaa myös sitä, että jokaisella on oikeus palata turvallisesti kotiin työpäivän päätteeksi.  

Suojakypärä on pakollinen

Positiivista on onneksi se, että laki velvoittaa yrityksiä kiinnittämään huomiota työturvallisuuteen monin eri tavoin. Työturvallisuuslain mukaan rakennustyömaalla on aina käytettävä suojakypärää, ja työmaalla on huolehdittava siellä työskentelevien riittävästä silmien- ja kuulonsuojauksesta.  

Fakta on myös se, että henkilösuojainten tulee soveltua työtehtävien lisäksi erilaisiin työympäristöihin, kuten kylmään, kuumaan, palo- ja räjähdysherkkään sellaiseen. Ergonomian huomioiminen puolestaan tarkoittaa sitä, että suojavarusteet eivät saa tarpeettomasti haitata työntekijän liikkeitä tai työasentoja. 

Kuten huomaat, ratkaistava yhtälö on melko haasteellinen päivittäisessä työssä! 

Liikaa päävammoja

Hyvä uutinen on, että suurimmassa osassa työpaikoista kiinnitetään huomiota työmaaturvallisuuteen, tapaturmataajuutta seurataan aktiivisesti ja työtapaturmien nollataso on yhä useamman yrityksen tavoite. Mutta työturvallisuuden saralla riittää edelleen tehtävää. Luvut puhuvat puolestaan. Tapaturmavakuutuskeskuksen mukaan vakuutuslaitokset maksoivat vuonna 2020 korvauksia 103 700 työtapaturmasta. Näistä 87 500 sattui työtehtävissä työpaikalla ja niistä 13 409 oli päähän kohdistuvia vammoja teollisuuden työpaikoilla. Nämä luvut edustavat vain yhtä maata, joten voit kuvitella, millaisia ne ovat maailmanlaajuisesti.  

Hitsaa ja käytä suojakypärää

Miten edellä mainitut turvallisuusasiat sitten heijastuvat hitsaajan työhön? Tiedämme, että hitsaustyötä tehdään rakennustyömailla, telakoilla ja muissa haastavissa työympäristöissä. Hitsaaminen on myös usein vain pieni osa päivittäistä työtä, mikä tarkoittaa, että siirtymisen työtehtävästä toiseen tulisi olla sujuvaa. Kysymys kuuluukin, miten suojakypärän pakollinen käyttö onnistuu hitsaustyön aikana?  

Olemme Kempillä ratkaisseet ongelman uudella tuoteperheellä nimeltä Kemppi Beta e for SH. Tuotteiden avulla voit muuttaa suojakypärän helposti käyttövalmiiksi hitsauskypäräksi. Nopea asennus suojakypärän kuulosuojaimiin auttaa siirtymään nopeasti työtehtävästä toiseen, joten Beta e for SH on kustannustehokas keino varmistaa työturvallisuus, suojata hitsaajan pää ja kasvot – ja mikä parasta – mahdollistaa suojakypärän käyttö hitsaustyön aikana.  

Kätevää, eikö totta? Kerro mielipiteesi ja ajatuksesi hitsausturvallisuudesta!  

Welder using a hard hat converted to welding shield

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *