Waarborg de verplichte werkveiligheid

Waarborg de verplichte werkveiligheid

This post is also available in: enEnglishfiSuomidaDanskfrFrançaisdeDeutschitItalianonoNorsk bokmålplpolskisvSvenska

Is het verplicht om de veiligheidshelm te dragen en de werknemers voldoende oogbescherming te bieden? In de meeste gevallen wel. Hoe los je dan de werkveiligheid op als je even tussen de andere werkzaamheden door last? Lees verder, wij hebben de oplossing!  

Als je denkt aan arbeidsveiligheid in het algemeen, betekent dit dat je het werk op de juiste manier moet kunnen doen met de juiste apparatuur. En bovenal heeft iedereen het recht om aan het eind van de dag veilig thuis te komen.  

Veiligheidshelm is verplicht

Het mooie is dat de wet bedrijven verplicht om op veel manieren aandacht te besteden aan arbeidsveiligheid. Volgens de arbeidsveiligheids- en gezondheidswet is het verplicht om op de bouwplaats altijd een veiligheidshelm te dragen en de werknemers te voorzien van adequate oog- en gehoorbescherming.  

Ook is bekend dat de persoonlijke beschermingsmiddelen geschikt moeten zijn voor de betreffende werkzaamheden, bijvoorbeeld koude, warme, brand- en explosiegevaarlijke werkomgevingen. Rekening houden met ergonomie betekent dat de beschermingsmiddelen de werkbewegingen of werkhoudingen van de werknemer niet onnodig mogen belemmeren. 

Er is dus een uitdagende vergelijking om op te lossen in het dagelijkse werk! 

Te veel hoofdletsel

Het goede nieuws is dat de meeste werkplekken veel aandacht besteden aan de veiligheid op de werkplek, dat de frequentie van ongevallen actief wordt gecontroleerd en dat een ongevalsniveau van nul voor velen een streefdoel is. Maar toch is het duidelijk dat er nog veel moet gebeuren. De cijfers spreken voor zich. Volgens het Finse arbeidsongevallencentrum hebben de verzekeringsinstellingen in 2020 103.700 arbeidsongevallen vergoed. Daarvan vonden 87.500 plaats tijdens werkzaamheden op de werkplek, en 13.409 daarvan waren hoofdletsel op industriële werkplekken. Deze cijfers vertegenwoordigen slechts één land, dus je kunt je voorstellen hoe ze er op wereldschaal uitzien. 

Las en draag de helm

Als de veiligheidsaspecten worden weerspiegeld in het werk van een lasser, weten we dat laswerkzaamheden vaak plaatsvinden op bouwplaatsen, scheepswerven en andere uitdagende werkomgevingen. Vaak kan lassen slechts een klein deel van het dagelijkse werk uitmaken, wat betekent dat de overgang van de ene werktaak naar de andere soepel moet verlopen. De vraag is, hoe zorg je voor de verplichte eis om een veiligheidshelm te dragen tijdens het lassen?  

We hebben het probleem opgelost met een moderne oplossing genaamd Kemppi Beta e voor SH. Een productassortiment dat een eenvoudige oplossing biedt om een veiligheidshelm te veranderen in een gebruiksklare lashelm. Snelle montage van de gehoorbescherming aan de veiligheidshelm Hierdoor kun je gemakkelijk wisselen tussen verschillende werkomstandigheden. Hierdoor biedt deze oplossing een kostenefficiënte arbeidsveiligheid met volledige hoofd- en gezichtsbescherming en de mogelijkheid om de veiligheidshelm zelfs tijdens het lassen te dragen.  

Handig, toch? Laat me weten wat je denkt en laat je gedachten op elk moment vallen over de lasveiligheid !  

Lasser die een veiligheidshelm gebruikt die is omgebouwd tot lashelm

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *