Sørg for den påkrævede sikkerhed på arbejdspladsen

Sørg for den påkrævede sikkerhed på arbejdspladsen

This post is also available in: enEnglishfiSuomifrFrançaisdeDeutschitItalianonoNorsk bokmålplpolskisvSvenskanlNederlands

Er det et krav at bære sikkerhedshjelm og give arbejdstageren tilstrækkelig øjenbeskyttelse? I de fleste tilfælde ja. Hvordan løser man så arbejdspladssikkerheden, hvis man kun svejser i korte perioder imellem de øvrige arbejdsopgaver? Læs videre, vi har løsningen til dig!  

Når du tænker på arbejdssikkerhed generelt, betyder det, at du skal kunne udføre opgaven på den rigtige måde med det rigtige udstyr. Og frem for alt har alle ret til at komme sikkert hjem sidst på dagen.  

Sikkerhedshjelm er påkrævet

Det gode er, at loven forpligter virksomheder til at være opmærksomme på arbejdssikkerhed på mange måder. I henhold til arbejdsmiljøloven er det påkrævet altid at bære sikkerhedshjelm på byggepladser og at give byggepladsarbejderne tilstrækkeligt øjen- og høreværn.  

Det er også vigtigt at huske, at de personlige værnemidler skal være egnede til det pågældende arbejde, for eksempel kolde, varme, brand- og eksplosionsfarlige arbejdsmiljøer. Hensynet til ergonomi betyder, at værnemidlerne ikke unødigt må hæmme medarbejderens arbejdsbevægelser eller arbejdsstillinger. 

Så der er en del udfordringer at løse i det daglige arbejde! 

For mange hovedskader

Den gode nyhed er, at de fleste arbejdspladser er meget opmærksomme på sikkerheden på arbejdspladsen, hyppigheden af ulykker overvåges aktivt, og et nul-ulykkesniveau er et mål for mange. Men alligevel er det tydeligt, at der er meget at gøre. Tallene taler for sig selv. Ifølge det finske arbejdsskadecenter udbetalte forsikringsinstitutionerne erstatning for 103.700 arbejdsulykker i 2020. Heraf skete 87.500 under udførelse af arbejdsopgaver, og 13.409 af dem var hovedskader på industriarbejdspladser. Disse tal repræsenterer kun ét land, så du kan forestille dig, hvordan de er på globalt plan. 

Svejs og brug sikkerhedshjelmen

Hvis sikkerhedsproblemerne afspejles i en svejsers arbejde, ved vi, at svejsearbejdet ofte foregår på byggepladser, skibsværfter eller andre udfordrende arbejdsmiljøer. Mange gange kan svejsning kun repræsentere en lille del af det daglige arbejde, hvilket betyder, at overgangen fra en arbejdsopgave til den næste bør være gnidningsløs. Spørgsmålet er, hvordan man sikrer det obligatoriske krav om at bære hjelm under svejsning?  

Vi har løst problemet med en moderne løsning kaldet Kemppi Beta e for SH. Et produktsortiment, der giver en nem løsning til at omdanne sikkerhedshjelm til en brugsklar svejsehjelm. Hurtig montering til sikkerhedshjelmens høreværnsholder betyder, at det er let at skifte mellem arbejdssituationer. Derfor giver løsningen omkostningsbevidst arbejdssikkerhed med fuld hoved- og ansigtsbeskyttelse samt mulighed for at bære en sikkerhedshjelm under svejsning.  

Praktisk, ikke? Fortæl mig, hvad du synes, og del dine tanker når som helst om svejsesikkerheden!  

Svejser der bruger sikkerhedshjelm omdannet til svejseskærm

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *