Hitsausneuvojat ovat todellisia kameleontteja

Hitsausneuvojat ovat todellisia kameleontteja

This post is also available in: enEnglishdeDeutsch

Slovakiasta Kiinaan, Saudi-Arabiasta Meksikoon, läpi Israelin ja halki Suomen. Tässä vain pieni osa paikoista, mihin työ Kempin hitsausneuvojana on vienyt Jarkko Anttosen. Anttonen on yksi Kempin Welding Services -tiimin hitsausneuvojasta. Heidän päämajansa on Kempin Lahdessa sijaitsevan pääkonttorin Application Training Centerissä, mutta kuten pitkästä matkustuslistasta huomaa, heidän työpaikkansa on oikeastaan koko maailma.

Alati vaihtuva työympäristö sopii Anttoselle hyvin – ennen Kemppiä hän on työskennellyt 10 työnantajalle. Viimeiset kolme vuotta hän on ollut töissä Kempillä, eikä hänellä ole aikomusta muuttaa tätä.

”Kyllästyin edellisessä työssäni hitsaamaan putkia yhdessä paikassa kaiken aikaa. Minulla oli tarve päästä tien päälle, koska olin tottunut matkatyöhön jo opiskeluajoista lähtien.”

Ja työ todella vie hänet ikimuistoisiin paikkoihin.

”Hitsaus on todella erilainen ala muualla maailmassa. Olen ollut muun muassa pienen kaupungin kokoisella telakalla Meksikossa ja valtavalla työmaalla keskellä aavikkoa Lähi-idässä.”

Hitsausneuvojan monta roolia

Hitsausneuvojan toimenkuva auki kirjoitettuna ei kata läheskään kaikkea sitä, mitä työhön oikeasti kuuluu. Anttonen ratkaisee asiakkaiden ongelmia päivittäin – joko sähköpostitse tai kasvotusten. Hän opastaa Kempillä käyviä vierailijoita, jotka ovat usein ammattilaisia, mutta välillä jopa koululaisia tai eläkeläisryhmiä. Hän on myös mukana auttamassa tuotekehitystä tekemään parempia tuotteita tuomalla käytännön osaamisensa projektiin.

”Kerrankin testasimme yhden hitsauskoneen kahvaa ja tajusimme, että se voisi olla paljon parempikin. Tulimme hitsausneuvojien kanssa yhteiseen lopputulemaan siitä, mitä kahvassa pitäisi korjata ja tuotekehitys teki muutokset. Meidän mielipiteillämme todella on väliä täällä.”

Kaiken tämän lisäksi hän on mukana muun muassa rekrytoimassa uusia hitsausneuvojia, ja saa antaa sanansa myös siihen, kenen kanssa työskentelee. Joskus hän pääsee jopa malliksi Kempin markkinointimateriaaleihin. Juuri työn monipuolisuus pitää hänen innokkuuttaan yllä.

Oikeita asioita oikeiden ihmisten kanssa

Anttonen pääsee koko ajan oppimaan uusia asioita.

Hän on innokas moottoripyöräharrastaja ja hänen työstään on ollut apua myös vapaa-ajan harrastuksessa. Anttonen oppii uusia tekniikoita ja voi toteuttaa niitä myös autotallissaan moottoripyörää rassatessaan. Totta kai hän voi myös antaa auttavan kätensä moottoripyöriä harrastaville ystävilleen, kun he kohtaavat hitsausta vaativan haasteen. Viimeisin askel hänen kehittymisessään on ollut kansainvälisen hitsausneuvojan tutkinto (IWS), jota kohti hänen esimiehensä Reetta Verho rohkaisi Anttosta menemään.

Vaikuttaa siltä, että pitää olla supersankari työskennelläkseen hitsausneuvojana?

”Pitää olla lehmän hermot ja paljon alan tietämystä; asiakkaiden kysymykset saattavat olla melko kinkkisiä. Mutta siinäpä se, muuten saamme kaikki tiimiläiset olla ihan oma itsemme.”

”Ja meillä on tosi hyvä porukka, mikä on tärkeintä”, hän lisää.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *