X5 FastMig tehostaa MIG/MAG-hitsausta

X5 FastMig tehostaa MIG/MAG-hitsausta

This post is also available in: enEnglish

Pienetkin parannukset hitsauksen tehokkuudessa voivat vaikuttaa positiivisesti kokonaistuottavuuteen ja muodostaa arvokkaita kustannussäästöjä. Hitsausprojektien kustannukset saadaan painettua alas ja pidettyä paremmin hallinnassa, kun investointi kohdistuu kestävään, luotettavaan ja monipuoliseen hitsauskoneeseen.

MIG/MAG-hitsauksen kaariaika on keskimäärin 20 %, mutta hitsausprosesseihin liittyvät työvoima- ja materiaalikustannukset voivat nostaa kokonaiskustannuksia. Huonolaatuiset hitsauslaitteet ja heikko parametrien hallinta voivat johtaa hitsauslaadullisiin ongelmiin, joista aiheutuu ylimääräisiä hitsaustyön jälkeisiä työvaiheita ja jopa laitteiden huoltamista. Kaikki tämä vaatii lisätyötä ja luo lisäkustannuksia. Yksityiskohdilla on merkitystä, ja pelkästään oikean hitsauslaitteiston valinta voi johtaa kustannusten ja hitsauslaadun parempaan hallintaan sekä hitsaustyön korkeampaan tuottavuuteen.

X5 FastMig on Kempin uusin lanseeraus teolliseen MIG/MAG-hitsaukseen. Korkealuokkainen hitsauskone on saatavana 400 A ja 500 A teholuokissa. X5 FastMigin huippuunsa viritetyt hitsausominaisuudet ja modulaarinen muotoilu soveltuvat laajalti ammattihitsaajien erilaisiin työympäristöihin.

Parempi hitsauslaatu = alhaisemmat hitsauskustannukset

Parhaimmatkin hitsaajat tarvitsevat kunnon hitsauskoneet, jotta heidän taitonsa pääsevät oikeuksiinsa. X5 FastMig täydentää tuota ammattitaitoa helpoilla ja tarkoilla parametriasetuksilla, minkä lopputuloksena on siistiä hitsauslaatua ja entistä tuottavampaa kaarihitsausta.

AUTO-KALIBROINTI
Suurin osa hitsauskoneiden parametrinäytöistä määrittelevät ainoastaan virtalähteen napajännitteen eivätkä kompensoi hitsauspiirin sähkövastuksesta johtuvaa jännitteen alenemaa. Tämä voi tarkoittaa merkittävää eroa toteutuneen jännitteen ja näytössä näkyvän arvon välillä, mikä puolestaan johtaa epätarkkojen parametrien käyttöön ja mahdollisesti vakaviin laatuongelmiin hitsauksessa.

X5 FastMig hyödyntää Auto Calibration -ominaisuutta, joka varmistaa näytöllä näkyvän ja toteutuneen jännitteen yhdenmukaisuuden kaapelien pituuksista ja hitsauspiirin vastuksesta riippumatta. Automaattisen kalibroinnin käyttö on helppoa ja nopeaa. Se mittaa todellisen hitsauspiirin vastuksen ja kompensoi minkä tahansa X5 FastMig -järjestelmän asetuksia. Tämä takaa tarkat ja hitsausohjeiden mukaiset asetukset.

KAAREN SYTYTYS
X5 FastMigin Touch Sense Ignition (TSI) -teknologia vähentää hitsausroiskeita ja siten tarvetta hitsaustyön jälkeiselle siistimiselle tai korjaushitseille. Tämä tarkoittaa alhaisempia työvoima- ja materiaalikustannuksia, sillä valmiita työkappaleita on päivän päätteeksi enemmän.

Valokaaren hallintaa voidaan optimoida lisää Kempin Wise-erikoisprosesseilla, jotka on kehitetty haastaviin hitsaussovelluksiin. Mikäli työskentelet teollisessa hitsaustuotannossa, kannattaa ehdottomasti tutustua X5 FastMigin Wise-tuotteisiin ja niiden tarjoamiin tuottavuusparannuksiin.

Raskas teollinen tuotanto vaatii ulottuvuutta

Työmaiden hitsaussovellukset vaativat usein pitkiä välikaapeleita hitsausvirtalähteen ja langansyöttölaitteen välille paremman ulottuvuuden ja saavutettavuuden vuoksi. Markkinoiden vastaavien hitsauskoneiden hyödyntäessä monijohtimisia kaapeleita huolto- ja ylläpitokustannukset saattavat kuitenkin nousta, puhumattakaan vikojen löytämiseen ja materiaaliostoihin kuluvasta ajasta. X5 FastMigin vakioidussa välikaapelissa on kolme johdinta, mikä pitää huoltokustannukset alhaisina ja asettaa parhaan standardin hitsausalalle.

Modulaarista ja ergonomista muotoilua

X5 FastMig on suunniteltu ensisijaisesti teolliseen MIG/MAG-hitsaukseen, mutta se soveltuu myös DC TIG- ja puikkohitsausprosesseille sekä talttaukseen. Monipuoliseen ja modulaariseksi suunniteltuun hitsausjärjestelmään kuuluu myös kattava lisävarustevalikoima. Se tarjoaa parhaiten soveltuvan ratkaisun erilaisille tuotantolinjoille ja työpisteille, mahdollistaen korkeamman kaariajan ja paremman ergonomian.

Esimerkiksi jigien ja kiinnittimien ympärillä työskennellessä X5 FastMig tarjoaa mahdollisuuden kahteen puomiripusteiseen langansyöttölaitteeseen. Niihin voidaan asettaa erilaiset lisäainelangat, hitsausparametrit ja hitsauslaatua parantavat erikoisprosessit. Valitse vain hitsauspoltin ja aloita hitsaaminen ilman ylimääräistä liikkumista työpisteellä tai asetusten muuttamista. Hitsauskaapelit pysyvät samalla poissa lattialta ja työnkulku sujuvoituu.

Selkävaivoja kaasupullojen nostelusta? Nelipyöräisessä X5 Gas Cylinder Cart -kärryssä on kääntyvä alusta, joka mahdollistaa helpomman ja turvallisemman kaasupullon lastauksen lattiatasolla ilman ylimääräistä nostelua.

Painavien lisäainelankakelojen vaihtoa? X5 Wire Feeder 300 -langansyöttölaite parantaa työturvallisuutta lisäainelankakelojen vaihtamisessa. Päältä täytettävä muotoilu mahdollistaa paremman saavutettavuuden sekä nopean ja turvallisen kelanvaihdon.

Väsyykö ranne hitsauksessa? Hyvin tasapainotettujen Flexlite GX -hitsauspistoolien joustavat kaapelit ja pallonivelellä varustettu kaapelinsuojus vähentävät ranteen kuormitusta.

Boom-suspended X5 Wire Feeders

Hitsauksen aloittaminen on helppoa ja nopeaa

Ennen kuin hitsaaja voi aloittaa työnsä, hänen täytyy tuntea hitsauslaitteen käyttöperiaatteet ja asettaa työn vaatimat parametrit. X5 FastMigin käytön perusteet on helppo oppia vain minuuteissa. Sen langansyöttölaitteen AUTO-mallin graafinen, 5,7″ TFT-näyttöpaneeli on selkeä, ja sen käyttö intuitiivista. Valitse lisäainelangan tyyppi ja koko, ja paneeli ohjaa parametrien asetusta langansyöttönopeuden mukaisesti – nopeaa ja helppoa.

Manuaalinen paneelivaihtoehto perinteisellä kahden säätönupin toimintaperiaatteella on myös saatavilla.

Tieto on arvokasta

Mittaaminen ja monitorointi ovat avainasemassa kokonaistuottavuuden parantamisessa. Yhdistä X5 FastMig-hitsauskone WeldEye-ohjelmistoon ja voit mitata, raportoida ja analysoida hitsauksen tuottavuutta. Samalla pystyt hoitamaan hitsausohjeiden ja henkilöstön pätevyyksien hallintaan liittyvät rutiinitoimenpiteet helposti ja nopeasti.

Ajantasainen näkymä hitsaustöiden etenemiseen ja hitsauslaatuun on vain muutaman klikkauksen päässä, sillä WeldEye tallentaa kaariajan ja hitsauslaitteiden käyttämät parametrit digitaalisesti ja reaaliaikaisesti pilvipalveluun. Ohjelmisto tarjoaa myös täydellisen jäljitettävyyden jokaiselle hitsatulle hitsille, mikä todentaa laatutasosi vaivattomasti myös asiakkaillesi ja antaa merkittävän kilpailuedun.

Tehostaako X5 FastMig MIG/MAG-hitsausta? Ota yhteyttä Kempin myyntiin ja tutustu laitteeseen tarkemmin!

X5 FastMig nyt saatavilla Suomessa.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *