Näin uuden sukupolven MasterTig suunniteltiin

Näin uuden sukupolven MasterTig suunniteltiin

This post is also available in: enEnglishdeDeutsch

Hitsauslaitteissa hyvä ja innovatiivinen suunnittelu menee paljon pintaa syvemmälle. Laitteiden on oltava käytännöllisiä, toiminnallisia, ergonomisia, turvallisia, luotettavia ja kustannustehokkaita – ja samalla niissä on oltava esteettistä vetovoimaa. Kempin suunnittelijat ja insinöörit ovat onnistuneet soveltamaan käyttäjälähtöistä suunnittelufilosofiaa lukuisissa hitsauslaitteissa aina yhtiön perustamisesta lähtien yli 70 vuotta sitten – ja viimeksi uuden sukupolven MasterTigissä yhdessä Flexlite TX -TIG-hitsauspolttimien kanssa.

”Älä rajaa haasteitasi, haasta rajojasi” on yksi Kempin pääsuunnittelija Omkar Moren suosikkimottoja. Morella on yliopistotason jatkotutkinto tuotesuunnittelussa ja runsaasti kokemusta sekä koneenrakennuksesta että työkalusuunnittelusta. Hän on myös aina innostunut ongelmanratkaisusta ja löytämään uusia tapoja tehdä asioita.

Vuoden 2016 alussa More aloitti työnsä Kempillä, ja tarkemmin MasterTig-projektissa yhdessä tiiviin suunnittelija- ja insinööritiimin kanssa.

”Minun tehtäväni oli luoda uusi MasterTig-tuotelinja tyhjästä, jotta voimme korvata vanhemman tuoteperheen ja palvella käyttäjien ja markkinoiden vaatimuksia. Pääpainona oli luoda tyydyttävä ratkaisu viimeisimpiin tarpeisiin ja luoda uusi muotokieli tuleville tuotteille”, More kuvaa.

Perinteisesti hitsauslaitteiden suunnittelu on keskittynyt tuotteen tekniseen toimivuuteen. Kemppi kuitenkin lähestyi asiaa toisella tapaa. Uusi MasterTig kehitettiin käyttäjäkokemuksen ympärille.

”Vuosien aikana suunnittelun lähestymistapa on muuttunut. Aiemmin suunniteltiin tuote työtä varten, nyt tuote suunnitellaan käyttäjälle, joka tekee työn. Teollinen muotoilu on hyvin käytännönläheistä työtä, ja sen tulokset voidaan hahmottaa monin aistein. Uskon, että hyvä suunnittelu todellakin palvelee tarkoitustaan”, More sanoo.

Suunniteltu ammattihitsaajille yhdessä hitsaajien kanssa

Hitsaajien palaute inspiroi eniten uusia ratkaisuja suunnitteluprosessin aikana. Tiivis yhteistyö Kempin mekaniikkainsinöörien, ohjelmistosuunnittelijoiden ja sähköasentajien kanssa varmisti sen, että pieninkin yksityiskohta huomioitiin MasterTigiä suunnittelussa.

Esimerkiksi äärimmäinen ergonominen mukavuus saavutettiin, kun Flexlite TX -hitsauspolttimet muotoiltiin käteen sopiviksi ja niin, että ne soveltuvat sekä oikea- että vasenkätisille hitsaajille. Kun hitsauskoneen kannettavuutta mietittiin, laitteesta ei tehty pelkästään pienempää, kompaktia ja monipuolista, vaan myös kahvan sisälle jäänyt tyhjä tila muutettiin säilytyspaikaksi, josta on helppo ottaa esille kulutusosia. Lisäksi yhtenä hitsauslaitteen paneelivaihtoehtona on suuri, graafinen näyttö, joka sisältää hitsaajaa avustavaa teknologiaa oikeiden hitsausparametrien löytämiseen erilaisissa TIG-hitsaussovelluksissa.

”Pyrimme ratkaisuun, joka on vuorovaikutteinen ja käyttäjäkeskeinen, mutta joka samalla täyttäisi kannettavan TIG-hitsauslaitteen vaatimukset”, More selvittää.

Usein epäonnistumisen pelko häiritsee innovaatioprosessia. MasterTigin projektitiimissä epäonnistuminen oli kuitenkin juhlan paikka, koska se lisää tietoa siitä, mikä toimii ja mikä ei. Kokeilemisella on ollut syvät juuret Kempin tuotekehityksessä aina yhtiön perustamisesta asti, sillä se on ainoa tapa oppia uutta.

Tiimin ponnistelut tuottivat kaksi maailmanluokan muotoilupalkintoa

Projektin lopputuloksen lanseeraus markkinoille kesällä 2019 sai hitsaajilta myönteisen vastaanoton. Tänä keväänä projektitiimin menestyksen kruunasi se, että sekä MasterTig että Flexlite TX -hitsauspolttimet saivat tuotesuunnittelun Red Dot -palkinnot. Red Dot on kansainvälisesti yksi halutuimpia hyvän designin huomionosoituksia. ”Hyvää suunnittelua ja innovaatiota etsimässä” -periaatteen mukaisesti Red Dot Awards valitsee parhaat mallit yli 10 000 työn ja 50 maan ja alueen joukosta joka vuosi.

”Suunnittelijana on aina mukava nähdä tyytyväinen käyttäjä. Mielestäni saavutimme sen, mistä haaveilimme. Suunnittelutiimimme teki erinomaista työtä, jotta MasterTig yltää kaikilla osa-alueilla äärimmäisen hyviin tuloksiin. Olen erittäin ylpeä katsellessani kovan työn lopputulosta”, More sanoo.

Lue lisää Red Dot -muotoilupalkinnoista
Tutustu uuden sukupolven MasterTigiin ja Flexlite TX-hitsauspolttimiin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *