Moniprosessihitsauslaite on hitsaajan ystävä haastavissa sovelluksissa

Moniprosessihitsauslaite on hitsaajan ystävä haastavissa sovelluksissa

This post is also available in: enEnglishfrFrançaisdeDeutschplpolski

Taitava ja kokenut hitsaaja käsittelee tottuneesti erilaisia materiaaleja eri hitsaussovelluksissa ja -asennoissa – myös haastavissa olosuhteissa. Taidot eivät kuitenkaan yksin riitä; ilman soveltuvaa ja laadukasta hitsauskonetta upeat hitsit jäävät haaveeksi. Hitsauskoneen suorituskyky vaikuttaa myös merkittävästi hitsaamiseen kuluvaan aikaan. Huomattavia kustannussäästöjä saavutetaan vain, kun työstä suoriudutaan hyvin lopputuloksin ja mahdollisimman lyhyessä ajassa.  

Turula Engineering on korkean jalostusarvon tuotteiden tuotantoyhtiö Outokummussa. Yhtiön laitteistojen ja koneiden tuotantopalvelua käyttävät useat maailmanlaajuisesti tunnetut tuotemerkit. Yhtiölle onkin ensiarvoisen tärkeää tarjota korkealaatuisia tuotteita ja luotettavaa palvelua asiakkailleen, ja hitsaus on heidän tuotantoprosessiensa keskiössä. Turula Engineering työllistää noin 30 hitsaajaa, ja Atte Nykänen on yksi heistä.

Vaikka Nykänen on vasta 20-vuotias, on hän työskennellyt jo 3,5 vuotta Turula Engineeringilla. Lisäksi hänellä on tällä hetkellä enemmän hitsauspätevyyksiä kuin kenelläkään toisella hitsaajalla yrityksessä. Monitahoisen ja standardien määrittämän toimialan vuoksi päivittäinen hitsaustyö on parhaimmillaan (tai pahimmillaan) äärimmäisen haastavaa. Hitsattavat kappaleet ovat eri kokoisia ja -muotoisia, mikä usein vaatii asentohitsausta sekä hitsaajan ja hitsauskoneen hyvää liikkuvuutta. Yleisesti käytetyt hitsaussovellukset vaihtelevat MIG/MAG-pulssihitsauksesta DC TIG -hitsaukseen, puikkohitsaukseen (MMA) ja talttaukseen. Materiaalikirjo on myös laaja; Turula Engineering hitsaa muun muassa kaikenlaisia teräksiä, titaania, kuparia, ja nikkeliä.  

Ohjelmistot ja digitaaliset työkalut helpottavat työtä

Moninaisten hitsaustöiden ja -materiaalien sekä vaihtuvien hitsauspaikkojen vuoksi on tärkeää, että hitsauslaite on yhtä monipuolinen kuin käyttäjänsä. Soveltuvuus erilaisiin hitsaussovelluksiin on olennaista, samoin lisävarusteiden valikoima ja niiden helppo muunneltavuus. Intuitiivisen käyttöliittymän avulla asetuksia on helppo muuttaa ja työ pääsee jatkumaan ilman turhia viiveitä. Kempin Weld Assist on työväline, joka helpottaa oikeiden parametrien löytämistä, kun hitsaaja valitsee liitostyypin, hitsausasennon ja materiaalipaksuuden. Se on myös mainio koulutustyökalu, joka auttaa määrittelemään parametrit myös uusissa tai poikkeuksellisen haastavissa hitsaustöissä.

Turula Engineeringin toimiala on haastava eikä virheisiin ole varaa. Yritys kiinnittääkin erityistä huomiota hitsaajien koulutukseen ja osaamiseen, hitsauslaitteiston laatuun ja ominaisuuksiin sekä hitsien jäljitettävyyteen. Pilvipohjaisen WeldEye-hitsauksenhallintajärjestelmän avulla varmistetaan, että hitsaustyö on asianmukaisesti tallennettu ja dokumentoitu.

Welder setting parameters on X5 FastMig

X5 FastMig Pulse on kumppani päivittäiseen työhön

Turula Engineering otti ensimmäisten joukossa koekäyttöön Kempin uuden X5 FastMig Pulsen, monipuolisen teollisen moniprosessihitsauslaitteen, jonka kokoonpano on modulaarinen. Atte Nykänen hitsasi useiden kuukausien ajan ainoastaan X5 FastMig Pulsella ja tuli tutuksi sen tarjoaman käyttömukavuuden, pehmeiden kaariominaisuuksien sekä upeiden hitsien kanssa.

“Odotin hitsauskoneen olevan monipuolinen, ja sittenkin yllätyin iloisesti. Voin käyttää X5 FastMig Pulsea kaikissa hitsaussovelluksissa ja haastavimmissakin töissä. Sujuvuus ja käyttömukavuus olivat erinomaisia, ja hyvät kaariominaisuudet varmistivat, että jälkityöhön ei kulu tarpeettomasti aikaa. Parhaiten valokaarta kuvaisi sana ”pehmeä”,” kertoo Nykänen.

Aika on rahaa. Kaariaika on vain pieni osa hitsaajan päivittäisestä työajasta – suurin osa siitä kuluu hitsauskoneen säätöihin, siirtymiin sekä jälkityöhön. Roiskeiden vähentäminen nopeuttaa työtä merkittävästi, ja auttaa hitsaajaa keskittymään paremmin itse työhön. X5 FastMig Pulse on kehitetty hitsaajan päivittäistä työtä ajatellen. Teollisessa hitsauksessa pienetkin seikat voivat merkittävästi parantaa käytettävyyttä ja tuottavuutta.

Welding arc in close picture

At its best, a welding machine is more than a tool for a welder. When a welding machine can successfully and reliably Parhaimmillaan hitsauslaite on hitsaajalle enemmän kuin työkalu. Kun hitsauslaite suoriutuu onnistuneesti ja luotettavasti haastavimmistakin työtehtävistä, siitä muodostuu luottokumppani päivittäiseen työhön, olivatpa hitsauksen haasteet millaisia hyvänsä. Jokainen hitsaaja ansaitsee osaamisensa arvoisen kumppanin.


Lue myös Turula Engineering hitsausreferenssi.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *