Yhteistyö auttaa myös Kempin kumppaneita menestymään

Yhteistyö auttaa myös Kempin kumppaneita menestymään

This post is also available in: enEnglishitItaliano

Hitsausalan suunnittelua, asennuksia ja koulutusta tarjoava Robomatik asentaa ja integroi ammattitaidolla myös Kempin hitsauslaitteet. Kasvava yritys menestyy yhdessä Kempin kanssa.

Kempin hitsauslaitteiden laatu tunnetaan asiakkaiden tuotantotiloissa ja hitsaajien näpeissä. Jotta asiakas saa hyvistä laitteista irti kaiken tehon ja hyödyn, Kempin oman asiantuntemuksen lisäksi siinä auttaa hyvä kumppaniverkosto.

Yksi verkostoon kuuluvista yrityksistä on Vilppulasta käsin operoiva Robomatik Oy. Sen pääasiallisia tuotteita ovat hitsausrobottien ja -laitteiden, käsittelypöytien ja hitsausjigien suunnittelu ja toteutus. Robomatikin palveluihin kuuluu myös ohjelmointi, koulutus, asennukset, huolto ja korjaukset.

Meiltä saa kaiken, mitä robottihitsaukseen tarvitaan, sanoo toimitusjohtaja Jani Matikainen.

Matikainen on toiminut hitsausrobotiikan parissa yli 20 vuotta. Uran alkuvaiheessa hän teki hitsaajan töitä.

Taustastani on paljon hyötyä, koska henkilökohtainen osaamisen ansiosta osaan vastata asiakkaiden kysymyksiin ja hitsaajien käytännön ongelmiin.

Yhteistyö hyödyttää kaikkien toimintaa

Robomatik on toiminut nykymuodossaan reilun viisi vuotta. Yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti ja yhteistyöllä Kempin kanssa on ollut selkeä vaikutus myös Robomatikin toimintaan ja kasvuun.

Kempin tuotteiden myynti ja luotettava brändi ovat laajentaneet asiakaskuntaamme. Olemme Kempin virallinen jälleenmyyjä, ja se lisää robottijärjestelmien tarjouspyyntöjen määrää. Etenkin Suomessa kotimaisuus on selkeä etu.

Robomatikilla on tällä hetkellä Matikaisen lisäksi kolme työntekijää sekä laaja kumppaniverkosto suunnittelijoita, sähkömiehiä ja muita alihankkijoita.

Yhteistyö Kempin kanssa on alkanut Matikaisella henkilökohtaisella tasolla jo lähes 15 vuotta sitten. Sinä aikana Kempin hitsauslaitteistoja on toimitettu yli sataan kohteeseen. Myös Robomatik on ennättänyt asentaa kymmeniä Kempin virtalähteitä automatisoituun hitsaukseen. Näkymät tulevillekin vuosille ovat positiiviset.

Voin aina luottaa Kempin tukeen asiassa kuin asiassa. Kemppi kuuntelee avoimesti myös integraattorin kokemuksia ja kehitysehdotuksia. Näin kehitetään ja parannetaan yhdessä niin laitteita kuin asiakaskokemusta, Matikainen sanoo.

AX MIG Welder – ihannejärjestelmä integraattorille

Viimeisimpiä Kempin ja Robomatikin yhteistyön hedelmiä oli oululaisen Ocotecin hitsausrobotin integraatio AX MIG Welderin kanssa. Matikainen tuntee Kempin koneet ja hänen on helppo listata AX MIG Welderin vahvuudet.

– Integraattorin näkökulmasta muihin virtalähteisiin verrattuna AX on todella helppo, selkeä ja nopea asentaa. Jos monen muun laitteen asennukseen menee vähintään kokonainen työpäivä, AX MIG Welderille riittää yleensä muutama tunti.

Nopea integraatio säästää ennen kaikkea asiakkaan aikaa.

– Asiakkaalle on oleellista, että tuotannon katkokset ovat mahdollisimman lyhyitä, Matikainen sanoo.

Käyttäjän eli hitsausoperaattorin näkökulmasta esille nousee AX MIG Welderin käyttöliittymä.

– Se on selkeä ja helppokäyttöinen, toimii kaikilla laitteilla eli puhelimella, tabletilla tai läppärillä. Erikoisohjelmat kuten MAX Cool ja MAX Position sekä laitteen hitsausominaisuudet ja säädettävyys ovat laitteen parhaita puolia.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *