AX MIG Welder yhdistää tehon ja teknologian robottihitsauksessa

AX MIG Welder yhdistää tehon ja teknologian robottihitsauksessa

This post is also available in: enEnglishitItaliano

Kempin uusi robottihitsausjärjestelmä AX MIG Welder on edeltäjiään huomattavasti tehokkaampi ja monipuolisempi järjestelmä, joka on tehty helpottamaan hitsausoperaattorin työtä. AX MIG Welder takaa keskeytymättömän työn ja huomattavan ajansäästön robottikaarihitsauskohteissa.

Toistettavat, korkealaatuiset hitsit

Robottihitsauksen suurimmat hyödyt nousevat esiin sarjatuotannossa, jossa hitsien korkea ja tasainen laatu sekä vakioidut tuotantoprosessit ovat tärkeitä. Verrattuna käsinhitsaukseen robottihitsaus poistaa inhimillisen virheen mahdollisuuden, tehostaa ja nopeuttaa työtä, ja näin lisää tuottavuutta. Hyvä robottihitsausjärjestelmä onkin luottopakki, josta löytyy tehtävän vaatimat tehot, ja joka työskentelee pitkiäkin aikoja yhtäjaksoisesti luotettavasti ja virheettömästi. Kun tuottavuus on suuri, vastaavasti pienetkin käyttökatkokset näkyvät viivan alla eivätkä ole kenenkään edun mukaisia.

A few welding robots welding

Suuren volyymin valmistaja valitsee AX MIG Welderin

Kempin AX MIG Welder, uudenaikainen ratkaisu automatisoituun MIG/MAG-robottikaarihitsaukseen, vakuutti jo ensimmäisten pilottikäyttöviikkojen aikana teräksisiä lyöntipaalutarvikkeita, kuten kalliokärkiä ja paalujatkoksia, suunnittelevan ja valmistavan Leimet Oy:n. Leimetin tuotteiden lujuus ja kestävyys sekä loppukäyttäjien turvallisuus ovat toiminnan kulmakivi. Rakenteeltaan yksinkertaiset tuotteet vaativat vankkaa insinööriosaamista ja suunnittelua sekä laadukkaita ja kestäviä hitsejä taatakseen niitä käyttävien rakennusten turvallisuuden. Hitsaus onkin Leimetin tuotannossa keskeisessä roolissa, ja tällä hetkellä 40 henkilöä työllistävässä yrityksessä on käytössä yli 30 hitsausrobottia. Pääsääntöisesti yrityksen hitsaus on mustan teräksen teollista MIG/MAG-hitsausta, ja yleisiä, mutta haastavimpia hitsejä ovat betoni- eli harjaterästen päittäisliitokset muihin teräksiin kuten latta- tai pyöröteräksiin.

Meille tärkeää on hitsauskoneen toimivuus, keskeytymätön työ, ja pitkä käyttöikä sekä mahdollisissa ongelmatilanteissa huollon toimivuus ja varaosien saatavuus”, kuvailee Leimetin toimitusjohtaja ja perheyrittäjä Antti Leino.

430A käyttösuhde 100 % tekee AX MIG Welderin suorituskyvyn ja tehon erinomaiseksi, ja se selviytyykin sekä haastavista että pitkäkestoisista hitsaustehtävistä vaivatta. Luotettava toimivuus takaa, että työt tehtaalla pysyvät käynnissä eikä turhia aikaa vieviä keskeytyksiä tule.

Erikoisprosessit ja intuitiivinen käyttöliittymä

Integroidut MAX ja Wise erikoisprosessit sekä laaja valikoima erilaisia toimintoja parantavat tuottavuutta ja lyhentävät takaisinmaksuaikaa. Erikoisprosessit on hienosäädetty ja esimääritetty tuottavuuden optimoimiseksi hitsausnopeuksilla, joita tyypillisesti käytetään automatisoidussa hitsauksessa. Samaa laitetta voidaan siis käyttää monenlaisissa hitsaustöissä ja käyttökohteissa. Lisäksi AX MIG Welder on modulaarinen järjestelmä; täydellinen ja tasapainoinen paketti sisältää langansyöttölaitteen, X5 FastMig -virtalähteen, välikaapelit ja jäähdytyslaitteen. Tarvittaessa hitsausvirtalähde voidaan irrottaa robotista käsinhitsaustarpeisiin. Tällöin virtalähteen robottiin yhdistävä RCM-boksi virtalähteen päällä vaihdetaan langansyöttölaitteeseen. Tämä ominaisuus lisää järjestelmän monipuolisia käyttökohteita.

Kirkas ja helppokäyttöinen web-selaimessa toimiva hitsausvirtalähteen käyttöliittymä mahdollistaa AX MIG Welderin ohjaamisen tietokoneella tai mobiililaitteella.

Welding robot operator setting parameters with mobile pad

Langattoman käyttöliittymän etu tulee esiin kohteissa, joissa virtalähde on jouduttu sijoittamaan operaattorin ulottumattomiin, jolloin säätöjen tekeminen tabletti- tai mobiilisovelluksella on perusteltua,” kuvailee Leimetin tuotantoteknikko Kalle Laine.

Korkea tuottavuus on monen osan summa. Se koostuu tehosta, laadusta, helppokäyttöisyydestä ja kestävyydestä, kuten yhteistyössä ammattihitsaajien kanssa kehitetty AX MIG Welder. Se vastaa robottihitsauksen haasteisiin kokonaisvaltaisena ratkaisuna, joka helpottaa hitsausoperaattorin työtä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *