Digitaalinen hitsausohje säästää aikaa ja rahaa

Digitaalinen hitsausohje säästää aikaa ja rahaa

This post is also available in: enEnglishplpolski

Hitsattavien tuotteiden monimutkaisuuden vuoksi hitsausohjeiden kehittämisprosessi vie entistä enemmän aikaa. Kun teollisuudessa siirrytään alihankintaan ja useisiin tuotantolaitoksiin perustuviin toimintamalleihin, hitsausohjeiden hallinta muuttuu myös yhä haastavammaksi. Kun kehitimme uutta tuotevalikoimaamme haastavaan teolliseen hitsaukseen, ryhdyimme samalla miettimään hitsausohjeita. Onko paperille tulostaminen todella ainoa tapa käsitellä hitsausohjeita tänä teollisen internetin aikana? Voisiko digitalisaatiosta löytyä uutta tehokkuutta hitsausohjeiden käsittelyyn?

Eliminoi turha työ ja huonot hitsit

Kempin X8 MIG Welder -hitsausjärjestelmän digitaalinen hitsausohje-toiminto (dWPS) tuo asiaankuuluvat hitsausohjeet ja niiden viimeisimmät versiot suoraan työpisteelle ja hitsaajan nähtäville. Digitaalisia hitsausohjeita hallinnoidaan WeldEye-pilvipalvelussa, josta tiedot siirtyvät automaattisesti X8 MIG Welderin langattomaan Control Pad -käyttöliittymään. Hitsauslaitteen parametrit säädetään automaattisesti Control Padin näytöltä valitun ja aktivoidun hitsausohjeen mukaisesti, mikä antaa hitsaajalle mahdollisuuden keskittyä hitsaamiseen ja tuottavaan työhön. Tämä myös vähentää mahdollisuutta virheellisiin säätöihin ja voi siten estää hitsausvirheiden syntymistä. Hitsaajan työ puolestaan helpottuu, kun jokaisen hitsin oikeat hitsausparametrit ovat aina kätevästi saatavilla.

Mullistavaa hitsauksen hallintaa

Digitaalinen hitsauksen hallinta tarjoaa merkittäviä ajansäästöjä myös hitsauskoordinaattoreille. Mietitään vaikkapa yritystä, jonka 25 hitsaajalla on keskimäärin viisi pätevyyttä. Vuositasolla tämä tarkoittaa yhteensä 250 pätevyyden uusimista, mikä tarkoittaa käsin tehtynä aikamoista urakkaa. Kun hitsaajien pätevyyksiä hallinnoidaan digitaalisesti hitsauksen hallintaohjelmistolla, kaikki vanhentuvat pätevyystodistukset on mahdollista kerätä yhteen näkymään, jossa ne voidaan uusia kerralla vain muutamalla klikkauksella. Tehtävä, joka vei aiemmin vähintään useita minuutteja, vie nyt vain sekunteja.

Aikaa on mahdollista säästää myös hitsausohjeiden etsimisessä. Jos yrityksessä haetaan keskimäärin viittä hitsausohjetta päivässä, digitaalinen hitsausohjeiden hallinointiratkaisu vähentää siihen kuluvaa aikaa jopa 80 prosentilla. Lisäksi digitaalisuus säästää rahaa estämällä päällekäiset hitsausohjeet ja varmistamalla, että useammassa toimipaikassa toimivalla yrityksellä on vain yksi samaan tarkoitukseen tehty tai hankittu hitsausohje.

Kiinnostuitko? Kokeile WeldEye-ohjelmistoa ilmaiseksi 14 päivän ajan!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *