Mer än en bra svets – Kemppi sätter standarden för kompakta MIG/MAG-svetsmaskiner med den nya Master M-serien

Mer än en bra svets – Kemppi sätter standarden för kompakta MIG/MAG-svetsmaskiner med den nya Master M-serien

This post is also available in: enEnglishfiSuomidaDanskfrFrançaisdeDeutschitItalianonoNorsk bokmålplpolskiruРусскийnlNederlands

Den nya Master M-serien fokuserar på användbarhet och tar svetssäkerheten och produktiviteten till en helt ny nivå.

Visst, den nya Master M-serien innehåller fantastiska svetsmaskiner, kompakta premiummaskiner fullproppade med den senaste tekniken, t.ex. Weld Assist, kinetisk bobinbroms, Power Logic och LED-belysning. Och visst är det så att den nya serien erbjuder en kompakt men kraftfull MIG/MAG-utrustning för manuell, synergisk och pulsad MIG-svetsning. Detta är dock bara några av de faktorer som skiljer dem från andra svetsmaskiner.

Det som gör att Master M-serien lever upp till sitt rykte är det kombinerade värdet som den ger, vilket ger en förbättrad svetsupplevelse och helt enkelt gör livet enklare för svetsaren. Master M 353, 355 och 358 har alla utformats med svetsarens bekvämlighet i åtanke.

MasterMig family and three different transport units
Master M 353+T35A travel cart, Master M 355+Master M Cooler+T25MT 2-wheel cylinder cart and Master M 358+MasterMic Cooler+P45MT 4-wheel cylinder cart

Att komma igång är inte längre den svåraste biten: Master M är lätt att flytta och snabb att installera

Kemppis Weld Assist-funktion gör det upp till 60 % snabbare att ställa in svetsparametrar än när man gör det manuellt. Weld Assist är en standardfunktion i Master M-seriens kompakta svetsmaskiner och kan börja användas direkt. Välj bara fogtyp, svetsläge och materialtjocklek så är du redo att svetsa. Detta sparar inte bara arbetstid utan vägleder även nya svetsare i processen.

Utöver Weld Assist finns även flera andra användbara inställningsfunktioner: Kanalminnet lagrar dina favoritsvetsinställningar med en knapptryckning, och den automatiska kalibreringen ger dig bästa möjliga prestanda och säkerställer att spänningen som visas i dispayen stämmer överens med bågspänningen, vilket är avgörande för WPS-överensstämmelse.

Master M är även lätt att flytta till och från arbetsplatsen eftersom den har ett robust, lyftsäkert bärhandtag som också kan användas för att lyfta strömkällan med kran utan separat lyftanordning. Det finns dessutom fyra olika transportvagnsalternativ att välja mellan, beroende på dina behov. För att inte tala om SuperSnake GTX-mellanmatarverket som finns som tillval och kan öka din räckvidd med upp till 20 meter.

MasterMig with SuperSnake GTX sub feeder
SuperSnake GTX

Inbyggd arbetsbelysning ger säkerhet på alla arbetsplatser

Vi vet alla att svetsning vanligtvis inte sker i väl upplysta kontorsmiljöer. Kemppi tog till sig kundernas feedback och har lagt till flera belysningsfunktioner som ger en säkrare och bekvämare arbetsmiljö i dåligt upplysta miljöer:

  • Den integrerade självladdande LED-arbetsbelysningen ger utökad användbarhet med eller utan nätanslutning och är en standardfunktion på alla Master M-modeller. Man behöver inte längre bära runt på separat arbetsbelysning.
  • Skåpfönstret ger tydlig insyn på trådbobinen och är utrustat med LED-belysning på insidan, vilket gör det lätt att se hur mycket tråd det är kvar på bobinen.
  • Modellerna 353 och 355 har ett anpassat LCD-användargränssnitt med bakgrundsbelysta navigeringsknappar för enkel användning även i dåligt upplysta arbetsmiljöer. Modellen 358 har en TFT-färgskärm som du kan anpassa med en egen skärmsläckarbild.

Ökad produktivitet med utökad svetsprestanda och Industri 4.0-kompatibilitet

Med vattenkylenheten Master M Cooler som finns som tillval kan du maximera nyttjandet av svetsströmmen på 350 A 40 % ED vid 40°C, vilket gör att du kan svetsa längre utan pauser.

Inbyggda anslutningsmöjligheter är standard i modellen 358 och ger stöd för Industri 4.0-kompatibilitet, vilket gör det möjligt att trådlöst ansluta enheten till svetskoordineringslösningar. Då kan du överföra och analysera dina svetsdata med hjälp av Kemppis hjälpverktyg för svetskoordinering.

Med modellerna Master M 355 och 358 kan du även öka produktiviteten med upp till 70 % och förbättra svetskontrollen genom att aktivera de nya MAX-specialsvetsprocesserna som finns som tillval. MAX-processerna kan inkluderas som en del av ditt produktpaket eller som en del av en framtida uppgradering.

Läs mer om Master M-serien.

Vill du höja din produktivitet med MAX-processer?

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *